Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012


Let's talk about...... social media-love!


Το πρώτο -ουσιαστικό- post έχει να κάνει με το αγαπημένο μου θέμα.
Τι άλλο?! Τον έρωτα. Ή μάλλον μία από τις μορφές του.
Πολύ πρόσφατα, μέσα από μία συζήτηση που είχα, μου δημιουργήθηκε η απορία:
Μπορεί ένας τόπος κοινωνικής δικτύωσης να σε οδηγήσει στον έρωτα;



Στο μυαλό μου, το να γνωρίσει κάποιος το άτομο, που θα ερωτευτεί, σε ένα τέτοιο δίκτυο -ας πάρουμε το facebook ως παράδειγμα- είναι πολύ πιθανόν. Ουπς! και να αυτή η μικρή φωνούλα στο κεφάλι μου που διαφωνεί -πάλι!-

"Όχι, δεν είναι! Η επιθυμία να γνωρίσεις κάποιον έτσι οφείλεται σε κάποιον άλλον... απώτερο σκοπό!  (Έλα, όλοι ξέρουν τι εννοώ!!)"

Πρέπει, δηλαδή, να δεχτώ πως η ανθρώπινη φυλή έχει οδηγηθεί σε τέτοια φαυλότητα; Σίγουρα μία τέτοιου είδους γνωριμία θα βασιστεί στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά το ίδιο δε συμβαίνει και σε οποιουδήποτε τύπου γνωριμία σήμερα?!
Γιατί, λοιπόν, το να δεις μια φωτογραφία και να θες να γνωρίσεις τον άνθρωπο που κρύβεται από πίσω να είναι τόσο περίεργο;

"Σκέψου μόνο πως είναι οι περισσότερες φωτογραφίες σε αυτά τα δίκτυα! Εσύ ακόμα πιστεύεις ότι τα άτομα αυτά ζητούν κάτι διαφορετικό από -πώς να το θέσω κομψά?- μία ξεπέτα??" (μπράβο, πολύ κομψά το έθεσες!!!!)

Αυτό, ωστόσο, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν αναζητούμε τον κανόνα, αλλά την εξαίρεση. Γιατί -τουλάχιστον θέλω να πιστεύω- πως ακόμα μπορούμε να διακρίνουμε τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και δεν ζητούν όλοι το ίδιο πράγμα.

 Ίσως, απλά, οι συγκεκριμένοι ιστότοποι να αντικαθιστούν σιγά σιγά τα μπαρ ή τέλος πάντων το οποιοδήποτε μέρος που πήγαιναν οι άνθρωποι για να κάνουν γνωριμίες. Σε λίγα χρόνια σίγουρα δε θα φαίνεται καθόλου παράξενο το να γνωρίζεις τον σύντροφό σου σε κάποιο chat, σε κάποιο blog (!), σε κάποιο forum ή σε κάτι παρεμφερές. Για την ακρίβεια, έχει ήδη συμβεί. Ο Laith και η Christina γνωρίστηκαν στο Tumblr και σήμερα ζουν παντρεμένοι!! Δε με πιστεύετε (Θα σε βρω Άπιστε Θωμά!)? Για δείτε εδώ!




Εξάλλου, το internet είναι εργαλείο και τα εργαλεία μόνο στα ακατάλληλα χέρια γίνονται όπλα.
Τι να σας πω?! Εγώ ακόμα πιστεύω στον έρωτα από το πρώτο Like!!!!!!  




4 σχόλια:

  1. den 3erw an boreis na erwteuteis me ena mono like h kati tetoio. to mono sigouro einai oti me ton kairo genniodai sunais8hmata, pou kanenas an8rwpos dn borei pragmatika na ta provleyei... etsi einai h fush mas, na erwteuomaste kapoion mesa apo mikropragmata, akoma kai an 8es auta ta pragmata na einai suzhthseis mesw chat fb h otidhpote allo. parolauta, ena einai sigouro oti kaneis den einai teleios oute kan oi katastaseis pou viwnoume. oles oi stigmes pou zeis einai teleies mexri na ginei kati kai na apodeixtei to adi8eto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο την μια πλευρά ένας τέτοιος έρωτας μπορεί να είναι επικίνδυνος αν λάβεις υπόψη σου οτι γνωρίζεις κάποιον που κρύβεται πίσω απο μια εικόνα. Όμως αν το καλοσκεφτείς ποιός έρωτας δεν είναι επικίνδυνος; Όπως σε ένα μπάρ μπορεί να γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου ή και τον απόλυτο καταστροφέα σου έτσι συμβαίνει και στο ίντερνετ!! Εξάλλου ποιός σου εγγυάται οτι οποιοσδήποτε σε φλερτάρει στον ''έξω'' κόσμο δεν σε θέλει απλά για μια ''ξεπέτα'';Τις περισσότερες φορές αυτός που θα σε φλερτάρει εκεί ''έξω'' απο τι έχει παρακινηθεί απο την εμφάνιση σου ή απο την δυναμική προσωπικότητα σου; Απλά με τον καιρό τα πράγματα αλλάζουν στον τρόπο επικοινωνίας και επαφής και άλλοτε γίνονται χειρότερα αλλά πολλές φορές μπορεί να γίνουν και καλύτερα απο εμάς εξαρτάται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω οτι κάθε σχέση ξεκινάει με την πρώτη επαφή!είτε αυτη γίνει άμεσα είτε μέσω μιας σελίδας κοινωνικής δικτύωσης!
    Είναι αλήθεια οτι θα δούμε κάποιον/α που θα μας αρέσει σε ένα καφέ,σινεμά,κλαμπ άλλα ποτέ δεν θα κάνουμε την κίνηση επειδή φοβόμαστε την απόρριψη!έτσι οι σελίδες που παρουσιάζουμε τους εαυτούς μας είναι η "ασφαλή λύση",δείχνεις στον άλλον οτι εσυ θέλεις να δει,φωτός από την ζωή σου,από φίλους σου,από δουλειές σου,ανεβάζει τραγούδια που σε εκφράζουν κ κάνεις post οτι ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία σου.Έτσι ο άλλος πέρνει μία πρώτη εικόνα του ανθρώπου που θέλει να πλησιάσει!
    Είμαι υπέρ αυτόν τον επαφών,σε όλα τα επίπεδα σχέσεων!Είτε ερωτικα,είτε φιλικα,άλλα ακόμα κ επαγγελματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπερα! σιγουρα υπηρχαν στιγμες που πολυ απο εμας τρεχαμε γρηγορα να ανοιξουμε τον υπολογιστη μας γιανα δουμε αν εχει στειλει η κανει καποιο like σε καποιο απο τα τραγουδια μας η οποιαδήποτε αλλη αναρτηση ειχαμε! θελω να πω οτι υπαρχουν και ανθρωποι που λειτουργουν και παρανομα μεσω ιντερνετ.. ειτε γιατι ειναι παντρεμενοι και παιζουν μα καποια η καποιον ειτε και αυτοι που απλα εχουν σχεση. σιγουρα ειναι ενα μεσω το να ερχεσαι σε επαφη με πολυ κοσμο και μου αρεσει παρα πολυ αυτο ομως ειναι κατι που δεν σε αφηνει και ποτε ησυχο !!! παντα θα υπαρχει κατι που θα σε εξιταρειεδω μεσα!!! και το ερωτημα ειναι εισαι καλα με την σχεση σου?? γιατι αν δεν εισαι θα ανοιξει ενα παραθυράκι γιανα ερθει και η λεγομενη "ξεπετα" και οχιιιιι δεν ειμαι καθολου κατα αυτης γιατι εχει και αυτη την γλυκα της!!!!!!!!!!! κατερινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή